2020 Covid-19

Bortelid 6 t/m 13 maart 2020

Een week langlaufen in het schilderachtige Bortelid, Noorwegen, is weer voorbij. Van 6 tot en met 13 maart 2020 genoten we van de prachtige, besneeuwde landschappen en de frisse Noorse lucht. Dit jaar was extra bijzonder, want na een jaar afwezigheid was Astrid weer van de partij. Ook nieuw in onze groep was Katia, die voor het eerst mee was. Helaas begon haar avontuur met een tegenslag: een blessure hield haar van de langlaufski's. Maar Katia liet zich niet uit het veld slaan en koos voor een alternatieve activiteit. Gewapend met sneeuwschoenen verkende ze de omgeving op een andere manier.

Ondertussen drong het nieuws over Covid-19 steeds vaker tot ons door. De situatie verslechterde snel, en op vrijdag kregen we het onheilspellende bericht: "De landsgrenzen gaan dicht." Dit maakte onze terugreis op zaterdag 14 maart opeens een stuk ingewikkelder. Denemarken kondigde aan dat de grens op zaterdag om 12:00 uur zou sluiten, wat betekende dat we op tijd bij de veerboot in Kristiansand moesten zijn.

Met een beetje spanning en veel doorzettingsvermogen bereikten we de haven. Tot onze opluchting mochten we inschepen. Om 8 uur 's avonds vertrok de boot eindelijk uit de haven, maar niet zonder een verrassing: het restaurant, waar we altijd genoten van een heerlijk buffet, bleef dit keer gesloten. Het was een onverwacht en spijtig einde van onze reis, maar we waren dankbaar dat we veilig op weg naar huis waren, ondanks de bizarre omstandigheden.

IMG_0961