2014 Reunie

De reünie is alweer achter de rug. Het was een fijne avond, waarin we de kans kregen om iedereen van de groep deelnemers uit 2014 weer eens te zien. Het voelde goed om oude vrienden te ontmoeten en herinneringen op te halen. Bijna iedereen was aanwezig, op één afmelding na. Zelfs de nieuwe deelnemers die in 2015 meegaan naar Ljosland, waren erbij.

Vanaf 19:30 uur stroomden de gasten binnen. We begonnen de avond met een warm welkom, waarbij de geur van versgezette koffie ons tegemoetkwam. Aart-Jan had zijn best gedaan in de keuken; de appeltaart, cake, speculaas en koek waren heerlijk. Vooral de appeltaart was een schot in de roos – die houden we er zeker in voor de volgende keer!

Na de koffie was het tijd voor een lekker glas wijn, bier of frisdrank. Op tafel stonden schaaltjes met nootjes, gehaktballetjes, rauwkost en nog meer lekkers. Met volle buikjes waren we klaar om naar de film te kijken die op het programma stond. Nico had de trailer nog niet gezien, dus besloten we eerst die te bekijken.

De film zelf was een feest van herkenning. Er was veel sneeuw en mist te zien, wat ons meteen weer terugbracht naar de koude, maar prachtige landschappen van Noorwegen. Een van de hoogtepunten van de film was het moment waarop we Cor zijn telemarktechnieken zagen. Ik moet toegeven, ik zou het hem niet na kunnen doen!

Naast de film had Rien voor wat extra vermaak gezorgd. Hij had een variant op het klassieke spel ‘koekhappen’ bedacht: ‘ijshappen’. Het was net zo grappig als het klinkt, al was het wel wat kouder dan de traditionele versie. Maar de kou mocht de pret zeker niet drukken!

Na de film was er nog tijd om samen naar de foto’s en het boek te kijken dat Aart-Jan had gemaakt. Het fotoboek was een prachtig overzicht van het toerlanglaufen door de jaren heen. Op de foto’s was duidelijk te zien dat we allemaal wat ouder zijn geworden, maar onze liefde voor Noorwegen is nog net zo sterk als toen.

Al met al was het een ontzettend gezellige avond. Bedankt iedereen, voor de mooie herinneringen en de fijne tijd samen. Tot de volgende keer!